Girona

Al club dels 100 a primera

Portu va viure un dia rodó dissabte passat. Al fet de convertir-se en l’home del partit de la victòria contra el Barça gràcies als dos gols i una assistència tot i entrar des de la banqueta, i a l’èxit d’assegurar la classificació per a la Champions, el murcià hi va sumar una fita històrica. L’atacant, de 31 anys, va disputar el seu partit número 100 amb la samarreta del Girona a primera divisió, sumant els 37 que va jugar el curs 2017/18, els 34 de la 2018/19 i els 29 que acumula aquesta temporada.

Ser centenari a primera divisió amb el Girona són paraules majors, i és que Portu és tot just el quart futbolista que arriba a aquesta xifra, i tots ho han fet aquesta temporada. Davant seu, el murcià hi té Juanpe, que n’ha jugat 102, de manera que el podria atrapar d’aquí al final de curs; Aleix Garcia, que en suma 114, i, és clar, Cristhian Stuani, que lidera aquesta llista amb 126 partits amb el Girona a primera divisió. Portu és, a més, amb 27 dianes, el segon màxim golejador dels blanc-i-vermells a l’elit.

Per adonar-se del valor que representa haver jugat cent partits amb el Girona a primera, només cal veure que haurà de ploure molt perquè algú més hi arribi. I és que els següents de la llista són Bernardo i Borja García, amb 87 i 81, respectivament. Cap dels dos hi arribarà, i els següents ja són Granell, Valery i Miguel, empatats amb 66. Els dos últims són els següents que poden complir el centenari, però no ho tindran fàcil.

Si, com és d’esperar després del seu impacte contra el Barça, Portu té minuts en el partit de divendres al camp de l’Alavés, el murcià tindrà una altra fita històrica com a blanc-i-vermell per celebrar, i és que seria el seu partit número 150 amb la samarreta del Girona, ja que als 100 que porta a primera divisió s’hi han de sumar els 41 que va disputar a 2a divisió A la temporada 2016/17, la del primer ascens a l’elit, i els vuit que ha jugat en la copa. Amb aquesta xifra, el murcià seria el quinzè jugador que més partits ha disputat amb el Girona a la LFP.

NOMÉS QUATRE

Stuani (126), Aleix Garcia (114), Juanpe (102) i Portu (100) són els centenaris

MOLT LLUNY

Valery i Miguel, amb 66 partits, són els següents que podrien arribar als cent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció