ACB

Victòria magistral del Bàsquet Girona contra el Baskonia (92-96)

El Bàsquet Girona venç al Baskonia al Buesa Arena en el seu millor partit a domicili de la temporada (92-96). Berch (21 punts, 14 rebots i 30 valoració) i Susinskas (23 punts, 8 rebots i 29 de valoració) han sigut els jugadors més destacats de l’equip de Fotis Katsikaris a Vitoria.

El Girona ha sortit sense pressió, doncs ja tenia la permanència lligada, i ho ha demostrat fent sagnar la defensa del Baskonia a través del rebot -0 a 11 d’inici-. Sergi Martínez (2) i Iroegbu demostraven el poder des de fora de l’equip i Juani Marcos, amb tir addicional, ampliava un primer parcial català (4-10). Marinkovic exigia a Iroegbu en defensa i el serbi liderava els seus, això no obstant el Girona responia amb punts ràpids.

Els de Dusko Ivanovic s’han apropat a l’equador del primer quart, amb l’entrada de Markus Howard i els seus primers punts de fora -2/2 en triples al primer quart- activant als de Vitoria (15-19). Susinkas agafava bons rebots ofensius i permetia a Berch anar al tir lliure al pal baix. L’aler letó s’ha afegit a la festa del triple i seguida d’una bona recuperació gironina amb els punts de Marcos, s’ha ampliat l’avantatge als onze punts (15-26) amb el Baskonia en bonus a 2:45.

Howard continuava fent de les seves, però l¡entrada de Quino, Gabe i Golomán ha rutllat i s’ha conclòs el quart amb un bon parcial i assolint la màxima avantatge (20-34). Un intercanvi des de sis setanta-cinc entre Fjellerup i Marinkovic -7 punts- ha acabat amb un primer quart fulgurant pels gironins (26-37).

Bona resposta catalana

A l’inici del segon període, el Girona ha continuat igual. Robant, rebotejant i anotant, Fjellerup al pal baix. Howard també continuava i ha aparegut un nou protagonista, York (2/4 en triples al segon temps) i podia mantenir l’avantatge. El primer challe nge ha caigut pel costat de Kastikaris i Marcos anotava els lliures. El Girona atacava amb molta solvència i per contra, el Baskonia no elavorava els seus atacs i ho fiava tot al tir des de fora la zona.

Malgrat les dues pèrdues gironines, els de Katsikaris defensaven bé i el temps passava. Els locals es carregaven de faltes, Costello amb 3 era substituït, i York estava fi amb el triple (42-54) per tornar a situar més de 10 punts de marge. Chiozza anotava des de tres i posava als seus en el partit (48-54).

Mentalitat contra les adversitats

El parcial inicial de 11-2 no feia pensar que el Girona pogués aguantar el ritme ofensiu després del descans. Susinkas, omnipresent, ho ha trencat amb un triple a 7:40 (53-59). Berch també ha estat inspirat i ha pogut tancar bons rebots ofensius i aportar punts (57-63) i s’enfilava als 15 particulars. Un parcial de 0 a 5 de Susinkas ha pogut ampliar l’avantatge visitant a 4:05 a nou punts. El Girona ha contingut l’atac dels bascos després del descans.

Els primers punts de Costello arribaven tard i una antiesportiva molt discutible de Sergi Martínez feien activat a Milley-Mcintyre fort a la zona (64-70). Raieste apropava fins als 4 a l tir lliure, però la pissarra de Katsikaris, a 7 segons, trobava una jugada al pal baix perquè Berch tanqués el quart (66-73).

Concloure un partit de 10

El quart temps s’ha perfilat amb un Girona potent en el rebot. Susinskas n’agafava dos de consecutius i feia un dos més un (66-76). El moments més tens ha arribat quan Baskonia s’ha situat a dos punts amb un Sedekerskis traient per primer cop la inspiració (74-76). L’intercanvi de cistelles ha afavorit al Girona que ho ha sostingut fins un parcial favorable de 0 a 5 amb un triple de York i una pilota robada del murri de Marcos en la sortida de la possessió local (76-85) a 4:40.

Iroegbu i Susinkas han tret punts en jugades individuals i això posava contra les cordes als de Ivanovic a 2:27 (82-89). A l’hora de la veritat, apareixen jugadors de la talla de Howard amb un 3+1 amb dos jugadors del Girona puntejant el tir (85-89). Els blaugrana no han trobat l’encert i els catalans tancaven bé el rebot defensiu. Berch ha esmaixat per sentenciar el matx a 35.8 per concloure (85-91) i situar-se amb 30 de valoració, un poder que el Baskonia no ha pogut igualar en cap moment a la pintura. L’intercanvi de punts i faltes, entre Howard i el conjunt gironí, s’ha resolt amb la victòria del Bàsquet Girona en una pista d’Eurolliga (92-96).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.